VESTI

Održan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICI

01 September 2012, Sokobanja
Održan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICIOdržan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICIOdržan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICIOdržan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICIOdržan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICIOdržan trening na temu AKTIVIZAM U ZAJEDNICI
1/6

U periodu od 28-31. avgusta, 12 mladih iz Vranja, Vranjske Banje i Bujanovca je prošlo četvorodnevnu obuku u oblastima: Polno i reproduktivno zdravlje, Nasilje i diskriminacija marginalizovanih grupa, Rodna ravnopravnost, Aktivizam u zajednici.

Mladi su imali priliku da ojačaju svoje kapacitete u pomenutim oblastima i dobili veštine i znanja potrebne za podsticanje svojih vršnjaka za uključivanje u rešavanje određenih problema mladih u zajednici.

Grupa mladih aktivista će u narednom periodu kroz akcije obeležavati sve važne datume za očuvanje zdravlja u  Vranju i Bujanovcu.

Trening je deo aktivnosti planiranih na projektu KAMPANJA O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU, koji sprovodi NEXUS-Vranje, uz finansijsku podršku fondacije CARITAS Luksemburg.